Nieuwe Jonkerstraat 8 , 1011 CM Amsterdam
020-6208027
info@marionettentheater.nl

DIT SEIZOEN

De Toverfluit

W.A. Mozart

Mozarts beroemde opera in Nederlandse vertaling: een exotisch avontuur, een klassiek verhaal over de strijd tussen goed en kwaad, een sprookje.
Uitgevoerd met een eigen CD-opname, o.l.v. Vaughan Schlepp.

Zes poppenspelers bespelen de grote marionetten, uit lindenhout gesneden. Voor volwassenen en kinderen (vanaf 7 jaar). De voorstelling duurt ruim 2 uur (incl. pauze) 

★★★★ DE THEATERKRANT:
‘Marionetten brengen een beeldschone opera’

Meer informatie over deze voorstelling:
Mozart schreef Die Zauberflöte in 1791. Niet voor een groot operatheater zoals we dat nu kennen, maar voor een kleiner, intiem theater. 

Mozart en zijn vriend en tekstschrijver Schikaneder waren gefascineerd door de ‘toveropera’: een genre dat  voor het eerst op de planken werd gebracht door ene Stranitzky. 
Deze Stranitzky gold als de uitvinder van Hanswurst, de komische figuur uit het Weense volkstheater. Een personage waar later ook Papageno uit De Toverfluit op werd gebaseerd. En last but not least: Stranitzky had ook een eigen  marionetten­­theater…

In Mozarts ‘toveropera’ versmelten magische theatereffecten en elementen van poppenspel met elkaar. Een verhaal uit het rijk der verbeelding, onze marionetten op het lijf geschreven!