Nieuwe Jonkerstraat 8 , 1011 CM Amsterdam
020-6208027
info@marionettentheater.nl

hoe worden de poppen gemaakt

Hoe worden onze  poppen gemaakt?

Wat zijn Marionetten?
In het Amsterdams Marionetten Theater spelen marionetten de hoofdrol. Een marionet is een pop die bewogen wordt door touwtjes die vastzitten aan bijvoorbeeld de armen en de benen van de pop. De poppenspeler houdt de pop vast aan een kruishout en laat zo de touwen van de pop bewegen, waardoor de pop kan lopen of met zijn armen zwaaien.

Een van de beroemdste marionetten is natuurlijk Pinokkio.

Hoe worden onze marionetten gemaakt?
In het het Amsterdams Marionetten Theater worden de marionetten helemaal zelf gemaakt, op het atelier. De marionet wordt met de hand gesneden uit lindenhout. Dit is een enorme klus en kost heel veel tijd.

Zodra de pop helemaal uit het hout gesneden is, kan hij worden geschilderd. De pop krijgt rode lippen, blauwe of bruine ogen en zwarte of blonde haren.

En dan aankleden…
Daarna kan er gewerkt worden aan het kostuum. Op het naaiatelier worden kostuums genaaid en worden er bloemen of andere patronen op de kostuums geborduurd.

En de touwtjes!
Tot slot worden de touwtjes bevestigd aan de armen, benen, schouders, rug en  hoofd. En dan is de marionet eindelijk klaar. Dit hele proces kan weken tot maanden duren!

Op de foto’s zie je het hout-atelier, waar de poppen uit  hout gesneden worden.
En het naaiatelier, waar de kostuums voor de marionetten met de hand worden gemaakt.

Workshop ‘Maak je eigen Marionet’
Als ons theater weer open is:
Wil je met je hele klas naar ons theater komen, op een datum / tijd die de school goed uitkomt? Dan organiseren wij een workshop speciaal voor jullie!
met je school naar een workshop of speciale voorstelling