Nieuwe Jonkerstraat 8 , 1011 CM Amsterdam
020-6208027
info@marionettentheater.nl

Scholen workshop

WORKSHOP

HOE MAAK IK EEN MARIONET?

De leerlingen zien een korte scène uit een van onze voorstellingen (opera / muziektheater). Daarna worden ze uitgenodigd voor een kijkje dichtbij het podium, bij onze poppenspelers, waarbij van alles kan worden gevraagd over spel en techniek. Vervolgens gaan de leerlingen zelf aan de slag met het maken van een eigen, eenvoudige marionet. En tot slot presenteren de leerlingen hun marionetten aan elkaar op de rode loper!

Het creërend en onderzoekend vermogen van de leerling staat hierbij centraal. 
Voor veel kinderen is dit een eerste bezoek aan een theater en – wat de korte scène betreft: een eerste kennismaking met klassieke muziek / opera.
De leerlingen experimenteren met verschillende materialen, technieken en vaardigheden en maken artistieke keuzes voor hun eigen ontwerp. Bovendien wordt ook het presenterend vermogen aangesproken tijdens deze workshop wanneer de leerling de eigen pop vertoont aan het publiek.
Educatieve waarden: verbeeldingskracht, concentratie en zelfvertrouwen (creatie en presentatie van een eigen project).

Het Amsterdams Marionetten Theater speelt voor jong en oud - dus ook voor jou! 

PRAKTISCHE INFORMATIE
Het Amsterdams Marionetten Theater zorgt voor alle benodigde materialen en faciliteiten. De workshop vindt plaats in ons theater (vlakbij de Nieuwmarkt) en duurt ca. 1 1/2 uur.
Met de kosten moet rekening worden gehouden met een richtlijn van ca. 8,50 euro per leerling (incl. materiaal en 9 % BTW), maar dit is altijd in overleg. Minimumbedrag: 100,-.
Aantal deelnemers: 10 – 25. Leeftijd: 6 – 12 jaar.

Evt. kan de school gebruik maken van de gratis Cultuurbus.

Adres: Nieuwe Jonkerstraat 8 (vlakbij de Nieuwmarkt).
Contact: 020-6208027 of info@marionettentheater.nl