Nieuwe Jonkerstraat 8 , 1011 CM Amsterdam
020-6208027
info@marionettentheater.nl

School voorstelling

School voorstelling

KORTE VOORSTELLING

Het Amsterdams Marionetten Theater speelt voor jong en oud - dus ook voor jou! 

De voorstelling wordt speciaal voor de school georganiseerd in ons theater vlakbij de Nieuwmarkt, op een datum naar wens (wij checken of ons voorstellingsteam beschikbaar is op de gewenste datum).

Opera’s of muziekrepertoire, zoals ‘De Wijde Wereld – op reis met Schubert‘  of  het verhaal van ‘De wonderbaarlijke reis van Doctor Faust’ worden op toegankelijke en aansprekende wijze getoond aan de leerlingen. De voorstelling die we spelen is afhankelijk van ons actuele aanbod (zie agenda).
Humor, visuele verrassingen, gebruik van theatertechniek en een mooi verhaal zorgen voor een spannende theater- en muziek ervaring.

Aansluitend krijgen de leerlingen een kijkje bij het podium,  waarbij van alles kan worden gevraagd over marionettenspel, voorstelling en techniek.

Voor veel kinderen is dit een eerste bezoek aan een theater en een eerste kennismaking met klassieke muziek / opera.
De leerling ervaart de sensatie van een ‘live’ toneelvoorstelling en wordt zich bewust van de werking en het gebruik van theatrale middelen.
Daarnaast biedt de voorstelling een aantrekkelijke, laagdrempelige kennismaking met klassieke muziek in het algemeen en opera in het bijzonder. Fantasie en emotie worden verbonden met muziek.
Het bezoek aan ons theater heeft ook waarde op het gebied van erfgoededucatie: de leerling maakt kennis met de klassieke traditie van het Europese marionettentheater. Authenticiteit en ambacht zijn daarbij de kernwaarden.

PRAKTISCHE INFORMATIE
De voorstelling vindt plaats in ons eigen theater en duurt ca. 1 ½  uur  , incl. pauze  (afhankelijk van de voorstelling) .
Kosten: richtlijn  8,50 euro per leerling (incl. 9 % BTW), maar dit is altijd in overleg. Minimumbedrag: 300,-
Maximum bedrag: 450,-
Evt. kan de school gebruik maken van de gratis Cultuurbus.
Aantal deelnemers: 30 – 65.
Leeftijd: 6 – 18 jaar (afhankelijk van het repertoire).

Adres: Nieuwe Jonkerstraat 8 (vlakbij de Nieuwmarkt).
Contact: 020-6208027 of info@marionettentheater.nl