Nieuwe Jonkerstraat 8 , 1011 CM Amsterdam
020-6208027
info@marionettentheater.nl

De Wijde Wereld

1,5 Meter Editie

('De Wijde Wereld - op reis met Schubert' is uitgesteld)

Er was eens, heel lang geleden…
… een tijd waarin vijf marionettenspelers op de poppenspelersbrug als dansers dicht om elkaar heen cirkelden. Onze voorstelling ‘De Wijde Wereld – op reis met Schubert’, waarvoor een compleet team nodig is – en meer bezoekers –  is voorlopig uitgesteld. Maar we doen iets anders leuks! Onze Anderhalve Meter Editie voor een intiem publiekmet onder meer een Sprookjesprogramma. Zo komen we samen de crisis door: en we leefden nog lang en gelukkig!

Lees hier ons Protocol
Ventilatie: er is een luchtverversingssysteem dat frisse lucht van buiten naar binnen voert. Hierbij vindt er geen mechanische recirculatie van lucht plaats.

DIT NAJAAR

voor kinderen:
♦ Ra Ra, er was eens...    (raadselsprookjes) 

voor volwassenen:
 Workshop ‘Maak je eigen marionet’ 

Thuis aan de slag: doe mee met AMT Junior Thuis

 

 

(deze voorstelling is uitgesteld)

‘De Wijde Wereld – op reis met Schubert’
Een kabbelende beek, het tere groen van de knotwilg, vogels zingen hun lied: het is lente! Een jonge molenaar gaat met een goed gevulde knapzak op reis. 
Van dorp naar dorp, op zoek naar werk – én de liefde.
Liederen van Franz Schubert begeleiden hem op zijn pad naar volwassenheid: een zoektocht vol verlangens, vrolijkheid en verrassingen. 

Vijf poppenspelers bespelen de grote marionetten, uit lindenhout gesneden. Poëtisch muziektheater voor volwassenen en kinderen (vanaf 6 jaar). De voorstelling duurt ca. 1 1/2  uur (incl. pauze) 

★★★★★THEATERPARADIJS
Eigenlijk is alles aan deze voorstelling te benoemen met schitterend en prachtig.

Voor volwassenen en kinderen (vanaf 6 jaar)

Meer informatie over deze voorstelling:
Voor deze voorstelling werd een speciale audio-opname gemaakt in het Nederlands. Liederen uit Schuberts beroemde cyclus ‘Die Schöne Müllerin’ (1823), maar ook andere, onbekende liederen van Schubert vormen de leidraad. Een afwisseling van aansprekende liederen en vele komische intermezzo’s.
De liederen zijn speciaal voor het marionettentheater in het Nederlands vertaald, en worden afgewisseld met instrumentale muziek van Schubert en een soundscape van natuurgeluiden. 

Bij de opname worden bariton Wiebe Pier Cnossen en mezzo-sopraan Florieke Beelen begeleid op een originele Erard-vleugel uit de tijd van Schubert. De instrumentale muziek wordt uitgevoerd op vleugel, cello en klarinet, o.l.v. Vaughan Schlepp, met wie wij onder meer ook onze veelgeprezen CD van De Toverfluit maakten. 

Met dank aan
Deze productie werd mede mogelijk gemaakt door crowdfunding, Prins Bernhard Cultuurfonds, Amsterdams Fonds voor de Kunst, Gravin van Bijlandt Stichting, Stichting Rudolf H. Schmidtfonds,  Internationaal Vocalisten Concours, Van den Berch van Heemstede Stichting