Nieuwe Jonkerstraat 8 , 1011 CM Amsterdam
020-6208027
info@marionettentheater.nl

Vliegende Hollander

De Vliegende Hollander

(try outs)

Try-outs: op 21 mei en 3 juni wordt onze nieuwe productie De Vliegende Hollander  voor het eerst getoond aan publiek. De voorstelling wordt in deze fase ‘ingespeeld’, zowel qua techniek als qua spel. De reacties van bezoekers helpen ons in dit creatieve proces. Er wordt nog geen pers uitgenodigd. Na de zomer volgen de reguliere voorstellingen van ‘De Vliegende Hollander’. 
Voor de try outs geldt een gereduceerd tarief (12,50 i.p.v. 17,50).

try-outs ‘De Vliegende Hollander’
De wind tiert en raast; de golven zijn huizenhoog. Kapitein Daland en zijn bemanning weten de storm maar net te trotseren – het schip strandt op een zandbank. Daar duikt in de verte plotseling een ander schip op. Een schip met bloedrode zeilen en zwart geblakerde masten…

Zo begint het verhaal van De Vliegende Hollander. Een oude legende over de kracht van de zee, een geheimzinnig spookschip en onvervulde verlangens. Talloze schrijvers, dichters en filmmakers lieten zich erdoor inspireren. Van de dichter Heinrich Heine tot de film Pirates of the Caribbean.

Het Amsterdams Marionetten Theater presenteert een bijzondere, eigen marionettenversie.
Melodieuze muziek van Richard Wagner, Heinrich Marschner en Adolphe Adam stuwt het verhaal voort.
De voorstelling wordt uitgevoerd met een eigen (instrumentale) muziekopname, in een bewerking voor harmonium, piano, slagwerk, klarinet en cello o.l.v. Vaughan Schlepp.

Vijf poppenspelers bespelen de grote marionetten, uit lindenhout gesneden. Avontuurlijk muziektheater vol magie en visuele poëzie.
De voorstelling duurt ca. 1 ½ uur (incl. pauze).
Voor volwassenen en kinderen (vanaf 7 jaar).

Vliegensvlug reserveren!  Data

Met dank aan
Deze productie werd mede mogelijk gemaakt door crowdfunding en Vriendenkring, Zadelhoff Cultuurfonds,  Amsterdams Fonds voor de Kunst, Gravin van Bijlandt Stichting. 

dank aan onze donateurs Website