Nieuwe Jonkerstraat 8 , 1011 CM Amsterdam
020-6208027
info@marionettentheater.nl

Atelier in Close Up

Atelier in Close Up

Onze reguliere voorstellingen zijn voorlopig uitgesteld – wij kunnen maar 15 bezoekers  ontvangen. Maar we doen iets anders leuks! Onze Anderhalve Meter Editievoor een intiem publiek.
Wij presenteren vanaf september:

voor kinderen:
♦ Ra Ra, er was eens... 
voor volwassenen:
 Atelier in Close Up
 Workshop ‘Maak je eigen marionet’ 

 

Atelier in Close Up

In ons bijzondere pand vlakbij de Nieuwmarkt – een voormalige smederij –  bevindt zich ons atelier. De grote marionetten worden hier uit lindenhout gesneden, en kostuums, rewisieten en decor vervaardigd. Het ambachtelijke vakmanschap is uniek: het AMT is niet voor niets opgenomen in het Netwerk Immaterieel Erfgoed.
En wist u dat de oorsprong van het Europese
klassieke marionettentheater ligt in de 18e
eeuw?
Hoe dat precies zit en hoe houtsnijders, poppenspelers, kostuummakers en rekwisiteurs te werk gaan: dat laten we deze middag zien.

Ons houtsnij- en kostuumatelier is te krap om nu rond te lopen. Maar via een handheld camera voeren we u mee, en ziet u alle details van de marionetten-constructie, houtsnijwerk en borduurwerk in close-up.
Onze marionettenspelers presenteren live een korte scene, en demonstreren de gecompliceerde en eeuwenoude techniek van het marionettenspel. Een uniek kijkje in de keuken, waar authenticiteit en ambacht de ingrediënten vormen.

Dit programma is mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van het Cultuurmakersfonds en het Zadelhoff Cultuur Fonds