Nieuwe Jonkerstraat 8 , 1011 CM Amsterdam
020-6208027
info@marionettentheater.nl

Atelier in Close Up

Atelier in Close Up

Onze reguliere voorstellingen zijn voorlopig uitgesteld – wij kunnen maar 15 bezoekers  ontvangen. Maar we doen iets anders leuks! Onze Anderhalve Meter Editievoor een intiem publiek.
Wij presenteren vanaf september:

voor kinderen:
♦ Ra Ra, er was eens... 
voor volwassenen:
 Atelier in Close Up
 Workshop ‘Maak je eigen marionet’ 

 

Atelier in Close Up

In ons bijzondere pand vlakbij de Nieuwmarkt – een voormalige smederij –  bevindt zich ons atelier. De grote marionetten worden hier uit lindenhout gesneden, en kostuums, rewisieten en decor vervaardigd. Het ambachtelijke vakmanschap is uniek: het AMT is niet voor niets opgenomen in het Netwerk Immaterieel Erfgoed.
En wist u dat de oorsprong van het Europese
klassieke marionettentheater ligt in de 18e
eeuw?
Hoe dat precies zit en hoe houtsnijders, poppenspelers, kostuummakers en rekwisiteurs te werk gaan: dat laten we deze middag zien.

Ons houtsnij- en kostuumatelier is te krap om nu rond te lopen. Maar via een handheld camera voeren we u mee, en ziet u alle details van de marionetten-constructie, houtsnijwerk en borduurwerk in close-up.
Onze marionettenspelers presenteren een korte scene, en demonstreren de gecompliceerde en eeuwenoude techniek van het marionettenspel. Een uniek kijkje in de keuken, waar authenticiteit en ambacht de ingrediënten vormen.

Data & Tickets
Binnenkort bericht via Nieuwsbrief,  Facebook en deze website
Blijf op de hoogte